Sociale onderneming WaST Haaksbergen

Sociale onderneming WaST Haaksbergen is 2 maanden open

Wij waren op visite bij de locatie van WaST in Haaksbergen.

Was- en strijkservice WaST is oorspronkelijk gestart als een burgerinitiatief. Oprichter Marieke Hansté: “Noem mij gerust een idealist, maar WaST staat niet alleen voor schone was. We willen ook de wereld een beetje mooier maken. WaST is doorgegroeid naar een sociale onderneming.”

Wij waren op visite bij de lokatie van WaST in Haaksbergen. Ruben Badal, directeur van WaST Haaksbergen, vertelt hoe de eerste twee maanden zijn gegaan en wat hij dit jaar wil bereiken.

De services die WaST aanbiedt bestaat uit het ophalen, wassen, drogen, strijken, opvouwen en bezorgen van de was. Dit doet WaST voor zowel particulieren als voor bedrijven. Zo willen ze bij bijvoorbeeld ouderen zorgen voor minder eenzaamheid en zelfredzaamheid. Heb je een drukke baan, waardoor er geen tijd is voor het strijken van bijvoorbeeld je overhemden? Dan staat WaST ook klaar om alleen je was te strijken.

WaST Haaksbergen wil zich zo veel mogelijk lokaal richten en maakt daarom ook voornamelijk gebruik van de lokale nieuwsplatforms. Het bedrijf is gelegen in een oud bakkerij, waar je de ovens nog gewoon kunt zien zitten. Het is een redelijk groot pand, waar in de toekomst nog genoeg ruimte is als de vraag en het aantal klanten gaan toenemen.

Interview en montage: Iris ten Hoopen
Camera en tekst: Kim Nijenhuis
Een productie van RTV Sternet

Bron: haaksbergeninbeeld.nl/2020/10/27/video-sociale-onderneming-wast-haaksbergen-is-2-maanden-open/